Fankort, spillere på Twitter og formkurver – Data-journalistik

Datajournalistik og kortoversigter i forbindelse med AaBinside har vist sig både populært og givtigt.

Vi lagde ud med at ville undersøge tesen om, at AaB er “hele Nordjyllands hold.” Fanskaren kunne være koncentreret omkring Aalborg eller hele Nordjylland kunne være med. Det viste sig ved mapping, at AaB faktisk har fans på seks kontinenter, og pr. 14. maj 2012 havde vi modtaget 624 navne og adresser på AaB-fans.

Kortet resulterede i fire artikler, og da disse blev gamle, fik kortet en fast placering i siden på AaBinside.dk, hvor det stille og roligt har trukket nye fans ind.

NORDJYSKE Stiftstidende bedømmer efter hver kamp de spillere, der har haft over 20 mnutters spilletid i den pågældede kamp. Disse bedømmelser bruges normalt ikke i sammenhæng, men ved hjælp af Google Spreadsheets har AaBinside lavet formkurver på hele AaB’s superligahold baseret på disse bedømmelser. Formkurverne bliver brugt på spillerprofiler lavet på hele holdet.

Spillerprofilerne er et forsøg på at give brugerne af AaBinside 1) en hurtig oversigt over nyheder om de forskellige spillere.

Spillerprofilerne er ligesom vores artikler tematiserede efter hver enkelt spiller, og det giver brugerne en mulighed for hurtigt at støvsuge AaBinside for nyheder om en bestemt spiller via en “Læs mere”-boks under hver profil. Desuden er planen, at spillerprofilerne skal indeholde informationer om hver spiller, som de selv har oplyst (yndlingsdyr, yndlingscafé mm.) i et forsøg på at give brugerne en mulighed for at komme bag om spillerne og få “blød” viden om dem, man ikke kan finde andre steder.

Twitter har været brugt som den primære kommunikationsvej i hele projektet, og en af målsætningerne har været at få spillerne i AaB på Twitter. Da mange fodboldspillere i Danmark allerede er på Twitter, har vi i et kort samlet deres handles, så brugerne af AaBinside nemt kan få et hurtigt overblik over, hvem de kan følge i Danmark – og gøre det!

Tilfælles har alle elementerne, at de en hurtig overskuelighed og informationer, de ikke kan finde andre steder i NORDJYSKEs dækning af AaB.

Herunder findes eksempler på vores grafikker. De er desværre ikke online længere, da NORDJYSKE efter projektets afslutning er overgået til et nyt CMS-system, der endnu ikke understøtter indlejrede elementer.

AaB-fans i hele verden

AaB med i Twitter-toppen – Superligaspillere på Twitter

Eksempel på en formkurve. Her sæsonens i gennemsnit bedste spiller Rasmus Wurtz og topscorer Nicklas Helenius.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *