Kilder og litteratur

Det’ klart, at det er svært at tale med fodboldspillere.

Liste over hovedkilder:

 • Kent Nielsen (Cheftræner, AaB)
 • Allan Kuhn (Assistenttræner, AaB)
 • Spillertruppen
 • Brian Andersen (Pressechef, AaB)
 • Rasmus Trenskow (Formand, AaB Support Club)
 • Søren Olsson (Journalist, NORDJYSKE)
 • Claus Jensen (Journalist, NORDJYSKE)
 • Jens Otto Barsøe (Journalist, NORDJYSKE)
 • Udvalgte udlandsfans fra fankortet

Udfordringer:

Stort set alle vores kilder har været ansat af AaB. De har enten været spillere på holdet, trænere i klubben eller på andre måder ansat ved AaB. Det har betydet, at de har været nemme at få fat i. De har været samlet til træning, og vi har været i stand til at lave mange interviews på kort tid.

Omvendt medfører dét, at de alle er ansat i AaB, også, at de er vant til at snakke med pressen. NORDJYSKE laver historier fra AaB-træning næsten hver dag. Og ofte er også både TV2/Nord, DR Nordjylland og BT tilstede for at snakke med spillerne ansigt til ansigt, ligesom mange af dem efter kampe har været “i vælten” hos pressen. For os har det betydet, at flere af spillerne har været så medievante, at det fra tid til anden har været svært at få dem til at åbne op, når historierne ikke skulle have det sædvanlige kampfokus.

Det samme gør sig gældende for cheftræner Kent Nielsen, der notorisk er meget svær at få til at sige noget overraskende. Han er ikke alene vant til medierne, han er også en privat person, der ikke har den store lyst til at snakke om andet end fodbold.

Igennem AaB’s pressechef, Brian Andersen, har vi forsøgt at sende et spørgeskema ud til spillerne, ligesom vi også har forsøgt at få klubbens mening om vores indsats (er det noget, de har lagt mærke til, hvad tænker de om det, er det noget, de selv vil satse på at efterligne), men her har vi haft endog meget svært ved at komme igennem med noget. Spørgeskemaet ligger således stadig hos AaB, selvom de har lovet ”at kigge på det”. Og der blev ikke ofret mange ord på at fortælle, hvordan de har set projektet.

På disse to links kan du se kildevurdering på cheftræner Kent Nielsen og anfører Thomas Augustinussen.

Litteraturliste:

 • Here comes everybody, Clay Shirky, Penguin Books, 2008, 334 sider
Clay Shirky gennemgår en række værktøjer til brug for brugergenereret indhold i forskellig grad og belyser, hvordan kollapset i publiseringsomkostninger har revolutioneret vores gruppetænkning. Bogen eksemplificerer flere gange begrebet “Power Law” – en forudsigelig ubalance i brugernes aktivitet i forbindelse med et givent emne. En viden, der giver os en indikation af, hvem vores “main contributors” er.
 • Don’t make me think, Steve Krug, New Riders Publishing, 2006, 201 sider
Steve Krug har med bogen Don’t make me think lavet en vejledning i, hvordan hjemmesider bliver designet, så brugerne ikke skal tænke over ting på hjemmesiden, men mere pr. automatik finder de ting, som de skal bruge. Bogen er relevant i det tilfælde, at vi selv skulle designe en hjemmeside til AaBinside. Da dette ikke har været tilfældet i projektet, har bogen været med til at påpege problemer og udfordringer ved Nordjyske.dk og det site, som vi fik stillet til rådighed.
 • Sådan redder de journalistikken, Jacob Elkjær, Forlaget Ajour, 2010, 200 sider

Bogen tager udgangspunkt i nogle amerikanske journalister og medier som succesfuldt har relanceret sig på nettet. Bogen rejser blandt andet en point om, at man ikke må lade sig styre af, hvad der fungerede på den gamle platform, og man skal give sig selv lov til at lave fejl, da det er den eneste måde at blive klogere på.